bsr_logo_trans.png

Linda (45 jaar)


Mijn gezin en Body Stress Release


Het afgelopen jaar was een jaar waar onze gezondheid zwaar op de proef werd gesteld. Ik hoor de mensen altijd zeggen; ik wens je veel geluk en een goede gezondheid, nu weet ik waarom. Als je nooit verder eens wat gehad hebt dan een griepje of verkoudheid is het zwaar als je hele gezin in één jaar tijd van alles gaat mankeren. De oplossing voor een klacht is vaak het rustig aan doen wat medicijnen slikken en dan weer beter worden. Maar als dat niet werkt omdat het niet duidelijk is wat eraan de hand is wordt het een stuk moeilijker. De huisarts wist het niet, de homeopaat gaf niet iets duidelijks aan maar toch was er met onze dochter wat aan de hand.

Na een jaar waarin een oplopende ruzie met een vriendinnetje haar niet door een griepje heen had kunnen trekken bleef ze kwakkelen.
In hetzelfde jaar werd ik met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht door een anafylactische shock. Ik heb het gelukkig net door een oplettende ambulancemedewerkster overleefd. De kinderen en mijn man waren er getuige van en maakten het bewust mee. Helaas gebeurde het nog voor een tweede en derde keer. Dat dit een zodanige impact op het lijf van je kind en man kan hebben dat het in de stress schiet was ik mij niet echt bewust.
Naar mate dat het met mij beter ging viel het mij op dat het met mijn dochter nog niet echt opschoot. De medicijnen slikken gaf elke dag strijd en ik kon nou niet echt zeggen dat het hielp voor haar. Via een kennis terecht gekomen bij de Haptonoom die samen met de BSR in één locatie verblijft. Mijn man liep ondertussen ziekenhuis in en ziekenhuis uit met zijn vage klachten en werd al in een astma hoekje geduwd waarvan ik wist dat dat niet echt de goede richting was.

Door in de praktijk het een en ander te lezen over de BSR viel het mij op dat het wel aansloot bij de klachten die mijn man en mijn dochter hadden. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg toen de behandeldeur eens open was of het een zweverige en vage behandeling was of dat het wel een gedegen techniek was. Gelukkig kon de practitioner mij gelijk uit de droom helpen, het was niet zweverig en een zeer gedegen techniek die je echt moest ervaren om te zien wat het voor je deed.

Ik kon bij mijn man dus wel aankomen want zoals de meeste mannen houdt die alleen maar van; "met beide benen op de grond behandelingen en al dat zweverige komt er bij mij niet in." Na een paar behandelingen in 2 weken, (het is erg belangrijk de eerste 3 behandelingen op vaste tijden na elkaar te ondergaan, op de 1e 4e en de 10e dag) knapte hij al op! We merkten allemaal thuis het verschil in zijn gehele doen en laten. De weken erna verliepen goed, eerst verergerde de klachten waarna ze met grotere tussenpozen steeds langer weg bleven.

De behandeling houdt in dat de opgeslagen spanning in je lijf op een hele zachte manier wordt losgelaten. En omdat je hele lijf dan beetje bij beetje alle spanning kan loslaten gaan ook je spieren en organen herstellen. (Wist u dat je lichaam dingen kan onthouden zoals blauwe plekken die tijdens de behandeling weer naar voren komen omdat het trauma opgeslagen ligt tot het verwerkt is?)

Je kunt weer op een goede manier ademhalen en zorgt er zo voor dat je je lijf niet meer vergiftigd of dat je uitgerust wakker kan worden. Na de goede resultaten van mijn man is ondertussen mijn dochter ook bij de BSR terecht gekomen. Na de verplichte 3 eerste behandelingen zag je al een geweldig verschil. De afspraken ging al snel van 1 week naar 2 weken en 3 weken. Op de dag dat ze zelf zei dat het niet echt hielp ging ze voor het eerst in 2 jaar weer met mij uit shoppen en durfde alleen een bestelling te plaatsen en af te rekenen bij de kassa. Ook hebben we er de hele dag over kunnen doen zonder moe te worden. Hoezo, het helpt niet?!

Op aanraden van Marian (de practitioner) heb ik ook mijn zoon een paar behandelingen laten ondergaan. Dit omdat we natuurlijk als gezin die dag hebben meegemaakt. We hebben dus allemaal een gigantisch stresstrauma achter de rug. Hij is door de behandelingen veel rustiger geworden en staat sterker in zijn schoenen.

Volgende week ga ik mijn eerste behandeling krijgen. Als moeder gun je jezelf meestal niet snel iets maar ik zie alle 3 zo goed opknappen dat ik nu ook na mijn herstel zie dat mijn lijf nog de spanning moet loslaten van het afgelopen jaar.

 

Body Stress Release, ik kijk er naar uit!!

Copyright BSR Zeewolde © 2013. All Rights Reserved.