bsr_logo_trans.png

Charlotte (10 jaar)


Je haalt de gekste dingen in je hoofd.


Op achtjarige leeftijd kreeg mijn dochter Charlotte last van hoofdpijn. Niets aan de hand, een hoofdpijntje is niet ongewoon. Maar de hoofdpijnen kwamen steeds vaker, zonder aanwijsbare reden zegt moeder Alna. De hoofdpijnen kwamen zo vaak en waren zo zwaar dat het Charlotte amper lukte om één keer per week de hele dag op school te blijven. "Dat was niet leuk, het was heel erg" zegt Charlotte zelf. Ze werd er heel moe van.

De heftigste periode duurde drie maanden. Charlotte hing dan op de bank en deed niets, kon niets.
Ze wilde zo graag naar school en buiten spelen maar dat ging niet. Ook lekker buitenspelen ging niet. De school reageerde vol begrip. In de omgeving soms onbegrip. Sommige mensen dachten dat het aanstellerij was en dat ze aan het spijbelen was. Ondertussen kwamen er nog meer klachten bij, zoals keelpijn en buikpijn.

We vroegen ons af wat de oorzaak kon zijn en zochten naar oplossingen. De huisarts verwees naar de kinderarts en die liet een MRI-scan maken. Hier is niets uitgekomen. De kinderarts stuurde Charlotte door naar fysiotherapie en vervolgens manuele therapie. Het laatste gaf verlichting, maar niet veel. Een collega tipte me op Body Stress Release practitioner Roy van de Wijngaard. Zijn website gaf wel vertrouwen, maar ik was wel sceptisch.

De eerste keer hadden we zoiets van ''als dit moet helpen''. Het leek wel of hij niets deed, ik stond echt met verbazing te kijken. Baat het niet, schaadt het niet dacht ik.
Na elke behandeling bleven de pijnen langer weg. Het is heel bijzonder wat Roy doet. Charlotte vindt het 'wel grappig' wat hij doet, de zachte druk van zijn vingers op de rug.

Omdat we wel wilden weten waar de klachten vandaan kwamen maakten we ook een afspraak bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daar hebben ze testen gedaan en de klachten bleken een psychische oorzaak te hebben. Dat hadden we totaal niet verwacht. Ze vertelden ons dat de geest lichamelijke klachten oproept. Charlotte heeft nu nog maar heel af en toe hoofdpijn en haar andere klachten zijn nu ook weg. Daar stonden ze in het ziekenhuis wel van te kijken.

Copyright BSR Zeewolde © 2013. All Rights Reserved.