bsr_logo_trans.png

Bodystress

 

Het woord 'stress' wordt vaak geassocieerd met te druk, te haastig, vervelend, te veel enzovoort. Toch is stress/spanning in een bepaalde mate noodzakelijk. Mentaal hebben we de behoefte aan uitdagingen voor persoonlijke ontwikkeling en vooruitgang. Maar ook fysiek is het noodzakelijk het lichaam te bewegen en in te spannen om gezond te blijven.

Als het lichaam wordt blootgesteld aan te veel acuut of geleidelijk opgebouwde spanning, dan wordt deze vastgezet in het lichaam. Dit is een automatische reflex van het lichaam uit zelfbescherming.

Een lichaam dat overbelast is kan de opgebouwde spanning niet meer vanzelf loslaten. Deze spierspanning zet de zenuwbanen onder druk en heeft een negatief effect op het zenuwstelsel. De communicatie tussen hersenen en lichaam raakt verstoord. Het zenuwstelsel is bij alle lichaamsfuncties betrokken bijvoorbeeld het bewegen van spieren, de organen, de zintuigen, het spijsverteringskanaal, de hormonen, de warmtehuishouding, het slaap- en waakritme enzovoort. Wanneer dit niet meer optimaal functioneert veroorzaakt dat klachten op allerlei gebieden.

Copyright BSR Zeewolde © 2013. All Rights Reserved.